Promocije knjige “Snežna linija” u Beogradu i Novom Sadu


Predstavljanje knjige Emanuela Rubena Snežna linija biće organizovano u Beogradu u petak 30. marta sa početkom u 20 časova u Ustanovi kulture gradske opštine Stari grad Parobrod (Kapetan Mišina 6a) gde će sa autorom razgovarati Nađa Bobičić i Melita Logo Milutinović dok će promocija u Novom Sadu biti upriličena u subotu, 31. marta 2018. sa početkom u 19 časova u knjižari Bulevar Books (Bulevar Mihajla Pupina 6) gde će sa gostom razgovarati Tamara Valčić Bulić, Tanja Gavrilović i Bora Babić.

O knjizi: Mladi francuski diplomata Samuel Vidubl obreo se u jednoj baltičkoj zemlji, koja je nekad bila u sastavu SSSR-a, a sada je novopečena članica Evropske unije. Zadatak mu je da, kao geograf po obrazovanju, precizno utvrdi spornu morsku granicu države. Granica mu, međutim, izmiče, različiti dokumenti daju mu različite podatke, sve mu je teže da svoju misiju ispuni. U zemlji okovanoj ledom, zemlji hladne klime i hladnih ljudi, Samuel postepeno gubi pravac i odustaje od svoje potrage. U međuvremenu shvata da je granica koju traži samo jedna od mnogih – ili možda jedna od onih što postoje samo u ljudskim glavama…

O autoru: Emanuel Ruben ( Emmanuel Ruben, 1980. rođen u Lionu) diplomirao geografiju u Lionu, a u Parizu nastavio školovanje, u Nacionalnom institutu za istočne jezike i civilizacije, gde danas nakon višegodišnjeg boravka po zemljama zapadne i istočne Evrope, živi i radi.


PROČITAJTE I OVO:  NBS: Tribina ,,Kako i zašto putovati danas?"