Promocija romana “Veliki juriš” Slobodana Vladušića


Promocija novog romana Slobodana Vladušića „Veliki juriš“ biće održana u četvrtak 4. oktobra od 18 sati u Delfi Caféu u SKC-u.

Nakon dva sajber romana, Slobodan Vladušić ovog puta čitaocima predstavlja istorijsku priču u kojoj nas vodi do Krfa i Solunskog fronta.

O knjizi će pored autora govoriti pisac Vladimir Kecmanović i urednica izdanja Jasmina Radojičić.

Rano proleće 1916. godine: poručnik srpske vojske Miloš Vojnović oporavlja se na Krfu, u vili Ahileon, od prelaska preko Albanije. Tu upoznaje neobičnu Holanđanku Fani de Grot i postaje očevidac samoubistva srpskog majora koga niko nije oslovljavao po imenu. Napeta potraga za izgubljenim pismom koje je ostalo iza majora Vojnovića će voditi kroz ulice Krfa, do vrhova Kajmakčalana, a zatim nazad, do solunskih kabarea i Solunskog fronta. Njegova sudbina će se preplitati sa životima Stanislava Krakova, vojvode Vuka, majora Kalafatovića, kao i sa akcijama tajanstvenog bugarskog oficira koga će pratiti u stopu, da bi se, na kraju puta, suočio sa maglom.

Roman „Veliki juriš“ predstavlja nešto novo u proznom stvaralaštvu Slobodana Vladušića. „To je klasično napisan roman, sa čvrstom i napetom fabulom i sa jasno zaokruženim likovima. Hteo sam, naime, da opišem atmosferu Krfa, Kajmakčalana, Soluna i Solunskog fronta između 1916. i 1918. godine, prateći neobičnu priču o poručniku koji ne može da se seti svoje pokojne supruge i koji istovremeno pokušava da reši misteriju samoubistva jednog srpskog oficira“, rekao je pisac povodom novog romana.


PROČITAJTE I OVO:  Promocija knjige "Šapat ispod obešenih"