Promocija romana “Sudbine plešu tango”


Promocija romana „Sudbine plešu tango“ Mladena Stevanovića biće održana u četvrtak, 21. septembra od 18 sati u knjižari Delfi u SKC-u.

O romanu koji govori o potisnutim željama i bračnim iluzijama, pored autora, govoriće mr Sonja Milovanović, novinarka Radio Beograda, dr Vasilije Milnović, književni kritičar i istoričar književnosti, dok će odlomke iz knjige čitati glumica Dragana Mladenović.

Paralelno prateći izazove sa kojima se suočavaju dva para u savremenom Beogradu i dramatično ukrštajući njihove puteve, „Sudbine plešu tango“ realistično i sa ironijskim otklonom oslikavaju njihove egzistencijalne muke, krizu identiteta i pokušaje da odgovore na pitanja bez čijeg se razrešenja ne mogu izbaviti: da li je brak ropstvo ili utočište, da li razvod oslobađa, jesu li deca izgovor za lažne žrtve, može li se živeti s nedelima iz prošlosti?

Mladen Stevanović je rođen 1979. godine u Kruševcu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Od 1998. studirao je srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Od 2005. godine radi u obrazovanju. Pre romana „Sudbine plešu tango“ objavio je roman „Ramovi za pogrešne slike“.


PROČITAJTE I OVO:  Promocija knjige "Kazivanja lekara o velikom ratu"