Promocija prevođenja i objavljivanja knjige Lasla Vegela na nemačkom jeziku


Promocija prevođenja i objavljivanja knjige NEOPLANTA ILI OBEĆANA ZEMLJA na nemačkom jeziku, a ujedno i razgovor o celokupnom književnom stvaralaštvu Lasla Vegela, biće održana sutra, 17. septembra u 16 časova na glavnoj bini na prvom spratu Spensa (kod Gradske kafane) tokom Sajma knjiga koji se realizuje u okviru književnog festivala “Grad knjige”. Razgovor sa autorom Laslom Vegelom vodi Vladislava Gordić Petković.

Knjigu Lasla Vegela Neoplanta ili Obećana zemlja na nemačkom jeziku u prevodu Christine Kunze izdala je novosadska izdavačka kuća Akademska knjiga. Na srpskom jeziku Akademska knjiga je do sada objavila sledeća dela Lasla Vegela: Ispaštanje ili priče iz donjih predelaBalkanska lepotica ili Šlemilovo kopileNovosadski dnevnik 1991–2016Neoplanta ili obećana zemlja i Nesahranjena prošlost.

Akademska knjiga učestvuje na pomenutom Sajmu knjiga u subotu i nedelju, 17. i 18. septembra, u terminu od 15 do 22h, na Spensu (centralni hol na prvom spratu) kada će svi posetioci imati priliku kupiti knjige novosadskih autora i autorki u izdanju Akademske knjige po sniženim cenama. Na štandu Akademske knjige naći će se naslovi Aleksandra Tišme, Lasla Vegela, Tibora Varadija, Franje Petrinovića, Ota Horvata, Gorane Raičević, Radmile Gikić Petrović, Nebojše Milenkovića, Mladena Jakovljevića i mnogih drugih.

Promocija knjige Neoplanta ili Obećana zemlja na nemačkom jeziku, kao i mini Sajam knjiga koji se održava u okviru “Grada knjige”, deo su programa Kaleidoskopa kulture u organizaciji Fondacije “Novi Sad 2022 – Evropska prestonica kulture”.