Promocija humanitarne knjige “Dostojno jest”


U sredu, 03. oktobra 2018. u Kluturnom centru Grad (Braće Krsmanovića 4) sa početkom u 20 časova Kontrast izdavaštvo i organizacija BELhospice organizuju promociju humanitarne knjige “Dostojno jest”.

Gruba statistika pokazuje da se godišnje od karcinoma u Srbiji razboli oko 40000 ljudi, od kojih bitku izgubi oko 20000. Ako već ne možemo da kontolišemo broj preminulih i njegov rast, onda je svakako u našoj moći da obezbedimo tim ljudima dostojanstvene poslednje dane.

Imajući u vidu ovaj problem, Kontrast izdavašto u saradnji sa organizacijom BELhospice, koja se bavi negom i zbrinjavanjem terminalno bolesnih onkoloških pacijenata, priredilo je humanitarnu knjigu “Dostojno jest”. Celokupan prihod od prodaje knjige će biti doniran pomenutoj organizaciji ali i mnogo više od toga – podrškom preko šezdeset autora organizatori su želeli da podignu svest o najvećem nepoznatom problemu u Srbiji i činjenici da se nakon utvrđivanja terminalnog statusa pacijenata isti puštaju na kućno lečenje, u trenutku kada im je lekarska nega najpotrebnija.

Autori i autorke su donirali po jednu svoju pesmu, priču ili kraći odlomak romana (nešto što ih najbolje reprezentuje) u želji da podrže našu borbu za rešavanje ovog problema i da dizanjem svoga glasa skrenu pažnju na nehumane uslove u kojima terminalno oboleli u Srbiji umiru.


PROČITAJTE I OVO:  Novi roman Bojana Savića Ostojića