Priča o istrajnosti iz pera jednog od najznačajnijih pisaca za decu


Izdavačka kuća Odiseja je upravo objavila knjigu  Trankvilu Trapađoz. U pitanju je predivno ilustrovana priča o  istrajnosti iz pera jednog od najvažnijih pisaca za decu 20. veka, Mihaela Endea.

O knjizi: Veliki Leo Dvadeset osmi, sultan svih životinja, prirediće svadbu na koju su pozvane sve životinje – velike i male, stare i mlade, debele i mršave, kopnene i vodene – što znači da je pozvana i kornjača Trankvila Trapađoz. Pa zašto onda ne bi otišla na najlepšu ikad viđenu proslavu? Istina, Lavlja pećina u kojoj se održava proslava veoma je daleko, a Trankvila veoma spora, ali to je neće sprečiti da krene na put, polako ali nezaustavljivo, korak po korak!

O autoru: Mihael Anreas Helmut Ende (12. novembar 1929 – 28. avgust 1995) jedan je od svetski najuspešnijih nemačkih autora u postratnom periodu. Njegove knjige za decu prevedene su na više od 40 jezika i prodate u više od 35 miliona primeraka, prevedene na četrdeset jezika i decenijama od objavljivanja i dalje se čitaju. Najpoznatija dela su mu Beskrajna priča, Momo, Džim Dugme i mašinovođa Luka… Dobitnik je brojnih priznanja, a po njegovim knjigama snimani su filmovi i pravljene predstave. Ende se smatra jednim od najznačajnijih pisaca za decu 20. veka, iako je pisao i za odrasle. Njegova dela se žanrovski određuju kao spoj fantastike i realizma.