Predstavljanje novog broja “Glasnika Narodne biblioteke Srbije”


U sredu, 20. septembra u 12 sati u Amfiteatru nacionalne biblioteke biće organizovano predstavljanje novog broja Glasnika Narodne biblioteke Srbije (ur. dr Dejan Vukićević, Narodna biblioteka Srbije, 2016). Tom prilikom, govoriće: dr Dejan Vukićević, urednik Glasnika, Nebojša Kovačević, član uredništva, i prof. dr Milisav Savić, recenzent.

Istog dana, u 14 sati, u Amfiteatru, održava se i tribina posvećena glavnoj temi ovogodišnjeg Glasnika Narodne biblioteke Srbije„Cenzura u izdavaštvu“. O ovoj temi raspravljaće dr Marijan Dović, autor priloga u Glasniku i naučni savetnik na Institutu za slovenačku književnost i književne nauke, dr Luka Vidmar, naučni savetnik na Institutu za slovenačku književnost i književne nauke, i Marko Lopušina, novinar i autor dela Crna knjiga: cenzura u srbiji 1945-2015.

Nova serija Glasnika Narodne biblioteke Srbije izlazi od 1999. godine, a časopis je osnovan 1940. godine i od tada je izlazio sa dužim ili kraćim prekidima. Godine 2016. časopis je dobio novo uredništvo koje pored urednika dr Dejana Vukićevića čine: dr Dragana Milunović, Nebojša Kovačević, Tanja Tasić i msr. Jelena Benić. Recenzenti su prof. dr Milisav Savić, dr Vladan Trijić, Tamara Butigan Vučaj, Maša Miloradović i Jelena Jovin.


PROČITAJTE I OVO:  Nova knjiga o Hariju Poteru na leto