Predstava samo za starije od 16 godina


Zbog “škakljivog” sadržaja, predstavu “Režim ljubavi” u beogradskom pozorištu moći će da gledaju samo stariji od 16 godina.

Premijera predstave “Režim ljubavi” Tanje Šljivar, u režiji Bojana Đorđeva biće izvedena 29. aprila u 20.30 časova na Maloj sceni “Petar Kralj” Ateljea 212.

Plakat predstave prikazuje glumce koji izgledaju kao da su goli, i “strateški” prekriveni krznom, a jasno je navedeno i da predstava nije prikladna za mlađe od 16 godina.

Na sajtu Ateljea “Režim ljubavi” opisan je kao komedija kojom autorka teksta istražuje, analizira, komentariše i kritikuje različite aranžmane ljubavnog sparivanja u savremenom kulturnom kontekstu instant komunikacija na društvenim mrežama, onlajn dejting sajtovima i aplikacijama, te problema uspostavljanja komunikacije među partnerima, onima koji participiraju u određenom ljubavnom aranžmanu: monogamna veza, serijska monogamija, veza sa preljubama, trijade, celibat, brakovi… do suočavanja sa fenomenom poliamorije (aranžmana koji podrazumeva ljubavni – seksualni i emocionalni – odnos u kome učestvuje više subjekata u najrazličitijim vrstama sparivanja).

Ovaj komad naručen je Šljivarevoj u sklopu repertoarske strategije razvoja i negovanja savremenog domaćeg i stranog dramskog teksta. Uloge tumače Sofija Juričan, Miloš Timotijević, Aleksandra Janković, Dejan Dedić i Jelena Ilić.

Izvor: Mondo


PROČITAJTE I OVO:  "Kralj Ibi" u Domu kulture „Studentski grad“