Poštar siromašnom dečaku preko Fejsbuka sakupio stotine knjiga


Metju Flores 12-godišnji je dečak iz grada Sendija u Juti kojem je internet odlučio da ulepša život.

Sve je počelo kada je Metju pitao lokalnog poštara Rona Linča da li ima još letaka da mu da jer on voli da čita. Poštar mu je na to odgovorio da u biblioteci ima puno knjiga koje bi mu se mogle svideti. Međutim, onda mu je dečak rekao kako njegovi roditelji nemaju automobil niti može da plati autobus da ode do biblioteke.

Rona je to dosta pogodilo pa je obećao dečaku da će mu pomoći. Na svom Fejsbuku objavio je poruku kojom je apelovao na svoje prijatelje da mu se pridruže u akciji kako bi pomogli ovom dečaku. Međutim, nije ni bio svestan da će i drugi podeliti njegov status i da će se dosta nepoznatih ljudi uključiti u doniranje knjiga.

“Fejsbuk prijatelji, ovo je Metju Flores. Danas dok sam dostavljao poštu u njegovoj zgradi, video sam ga kako čita reklamne letke, a onda me je pitao da li imam viška kako bi ih mogao čitati. Rekao mi je kako bi voleo da imati knjige koje bi mogao da čita. Rekao sam mu da ih biblioteka ima mnogo, ali mi je odgovorio da nemaju auto i da ne može da priušti autobus. Zato… nabavimo ovom 12-godišnjaku knjige! Ja sam dobio dosta knjiga dok sam bio dete i sad je vrijeme da pomognemo nekom drugom! Molim vas, nabavimo mu gomilu knjiga za čitanje! Većina dece njegovog uzrasta danas želi elektronske nuređaje. Sjajno je videti njegovu strast i trebalo je da vidite kako je bio srećan kad sam mu rekao da ću mu pomoći! On računa na mene, a ja računam na vas!”, stoji u Ronovoj poruci koju je objavio na Fejsbuku.

PROČITAJTE I OVO:  Nađa Tešić - ženski Če Gevara iz Užica

Nakon toga, mališanu su knjige počele pristizati na kućnu adresu. “Postalo je ludo nakon toga. Čuo sam se s ljudima iz Velike Britanije, Australije i Indije”, rekao je Linč lokalnoj TV stanici nakon što je njegov apel postao viralan.

Metju je do sada dobio preko 350 knjiga, a one samo nastavljaju da pristižu . S poštarom Ronom se dogovorio da će ih sve podeliti s drugom decom koja ih takođe nemaju. “Planiram da pročitam svaku od ovih knjiga koju sam dobio”, rekao je presrećni mališan.

Izvor: B92