Naučno-fantastična predstava u DKSG


U ponedeljak 24. januara sa početkom u 20 časova u Velikoj sali Doma kulture Studentski grad biće odrugrana predstava Bečka stolica.

„Bečka stolica“ je naučno-fantastični komad o muškarcu i ženi, zarobljenim pod nepoznatim okolnostima u jednoj prostoriji iz koje nema izlaza, u kojoj njihovi najveći strahovi i čežnje lako eskaliraju. U ovoj nesvakidašnjoj priči o jednom paru, otvara se pitanje postojanja ljubavi na Zemlji.

Predstava je nastalao kao diplomski ispit studenata glume Tanasija Ćakića i Kristine Milosavljević, na Akademiji Umetnosti u klasi prof. Dragane Varagić i Predraga Stojmenovića.

Autor teksta: Nikolaj Koljada

Režija: Predrag Stojmenović

Uloge:

ON – Tanasije Ćakić

ONA – Kristina Milosavljević

Kostim: Boris Čakširan

Produkcija: Aleksandra Ilić

Dizajn zvuka i muzika: Nađa Fratrić

Reč reditelja: Predstava „Bečka stolica“ je priča o susretu muškarca i žene (ON i ONA) koji su, pod njima nerazjašnjenim okolnostima, zatvoreni u jednoj prostoriji. Upućeni samo jedno na drugo i sprečeni da pobegnu iz tog skučenog prostora, na površinu izbijaju svi njihovi strahovi, ali i istinska potreba za bliskošću. U ovom komadu bavili smo se pitanjem koje su to stvari koje prećutimo partneru i šta se dešava kada se ćutnja pretvori u nemoć. Komad „Bečka stolica“ kao spoj melodrame i naučne fantastike, na čudan način razvija odnos glavnih junaka, od sputanosti do potpune slobode. Ljubav je sposobna da kreira život, da prevari smrt. Na nama je samo da je prepoznamo.

Festivalske selekcije: IFP Vrnjačka Banja 2021, INTEF 2021, dev9t 2020.

Predstava je osvojila nagradu za najbolje glumačko ostvaranje festivala Tanasiju Ćakiću na INTEF festivalu 2021. po odluci žirija učesnika.

*Cena ulaznice: 600 din. (50% popust za studente i penzionere)

 


PROČITAJTE I OVO:  Sedam nagrada za najbolje stvaraoce na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu