Najmlađi iskusili kako je izgledao “Svet pre ljudi”


Cvetni trg na par sati ovog vikenda mogao je slobodno da se nazove i Trg praistorijske džungle. Upravo na njemu su najmlađi Beograđani imali priliku da spoznaju kako je to izgledao svet dinosaurusa, šta su ove drevne životinje jele, kako je živeo i stvarao praistorijski čovek i da sve ove davne motive prenesu na svoja mala lica i tako na najdirektniji način postanu deo ovogodišnjeg BITEF-a.  

„Drugu godinu za redom želeli smo da zajedno sa našim partnerima iz Maxi supermarketa, i najmlađima podarimo jedno pravo bitefovsko iskustvo. Veliki broj najmlađih Beograđana doživeo je bitefovu temu na način njima prilagođen i tako su postali deo ove beogradske tradicije. Drago nam je što nam baš Maxi supermaketi svojom kontinuiranom podrškom pomažu da ostvarimo naš cilj i učinimo kulturu dostupnu i deci”  izjavio je direktor BITEF-a, Miloš Latinović.

Iako su u “Svetu pre ljudi” prvenstveno uživali mališani, i brojni roditelji su se priključili radionicama i saznali korisne informacije. O davnim vremenim praistorijskog čoveka saznali su od saradnika Centra za muzeologiju i heritologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, pevali uz DFhor Bojane Vunturišević, naučili da prave maske us pomoć Papirologije, saznali šta su jeli dinosaurusi uz poznatog kuvara Nenada Veljkovića i tako obeležili ovogodišnji Bitef na najlepši način – sa svojim najmlađima.


PROČITAJTE I OVO:  Nadi Šargin nagrada "Miloš Žutić"