Ljubomir Bandović i Rada Đuričin laureati 36. Nušićevih dana


Pozorišni festival “Nušićevi dani”, 36. po redu, koji se ove godine održavao pod sloganom “Nušić naš, evropski i svetski” završen je izvođenjem kabarea “Dobri čovek”.

Nušićeva nagrada za najbolju predstavu u celini na osnovu glasova publike pripala je predstavi “Noćna straža” prema tekstu Fedora Šilija, u izvođenju pozorišta “Atelje 212”, a u režiji Borisa Liješevića.

Sa ocenom 4,80 ta predstava je nadmašila ostala ostvarenja koje je publika imala prilike da prati i vrednuje u okviru festivalskog programa.

Ljubomir Bandović je dobitnik nagrade “Milosav Buca Mirković” za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu, za ulogu Ilije Čvorovića u predstavi “Balkanski špijun” Narodnog pozorišta u Beogradu, po tekstu Dušana Kovačevića, a u režiji Tatjane Mandić Rigonat.

Dobitnik Nušićeve nagrade za životno delo glumcu komičaru dobila je dramska umetnica Rada Đuričin.

Žiri za dodelu Nušićeve nagrade za životno delo glumcu komičaru radio je u sastavu Ljiljana Stjepanović, koja je bila predsednica žirija, Radmila Živković i Milan Mihailović.

Kabare koji je zatvorio festival inspirisan je “Listićima”, koje je mladi Nušić pisao dok je u Požarevcu izdržavao kaznu kao autor pesme “Dva raba”.

U kabareu koji je režirala Tamara Antonijević Spasić igraju Vesna Stanković, Ljiljana Blagojević i Branislav Tomašević.

Izvor: B92


PROČITAJTE I OVO:  Predrag Azdejković: "Volim predstave uz koje se i smeje i plače"