Kecmanović i Brajović oči u oči na promociji romana “Ina” Krste Popovskog


Promocija romana „Ina“ Krste Popovskog biće održana 4. aprila od 18 sati u Delfi Caféu u SKC-u.

O knjizi će pored autora govoriti i pisac Vladimir Kecmanović i književni kritičar i pisac Predrag Brajović, koji će prvi put sesti zajedno posle vrlo zapažene polemike koju ovih dane vode u medijima upravo u vezi sa romanom „Ina“.

U romanu „Ina“ autor nam na neobičan način govori čemu sve može da posluži otadžbINA.

Porodica iz Hrvatske raseljena u „Oluji“ i nastanjena kraj Beograda, otac, majka i sin, sa sobom dovode i jednu „svetu“ kravu. Ali Rasina nije obična krava, koja donosi mleko i koju će izgladneli vlasnici zaklati i pojesti, već kućni ljubimac sina Vladimira. Glad i nemaština ipak će primorati porodicu da se odrekne Vladimirove ljubimice i Rasina će morati da se žrtvuje da bi oni opstali. Od njenih kostiju, potom, Vladimir, inače vajar, sastavlja skulpturu, ali i tu mora pristati na kompromis i povinovati se zahtevima svoga profesora… Rasina tako postaje gorka alegorija sudara prirode i tehnologije, stvarnosti i očekivanja, sudbine pojedinca u raslojenom društvu…

Krsta Popovski (1968) diplomirao je na Katedri za opštu književnost i teoriju književnosti Filološkog fakulteta u Beogradu. Bio je glavni i odgovorni urednik časopisa za književnost i likovnu umetnost Zvono i izvršni urednik Književne reči. Objavio je tri knjige poezijei spev „Savez“. Piše drame i prozu.


PROČITAJTE I OVO:  Predstavljanje antologije makedonske mlade poezije