„Gospodinova kuća“ – mali roman velikih pitanja


Nakon veoma uspešnog serijala Severna kapija koji je osvojio srca čitalačke publike svih generacija i čiji prvi roman bi uskoro mogao da doživi četvrto izdanje, Danijel Jovanović vraća se romanom namenjenim najmlađima.

Gospodinova kuća je kratak roman za decu koji prati nesvakidašnje putovanje nestašnog dečaka Nila i njegovog pomalo stidljivog druga Nika kroz nepreglednu kuću bez prozora. Satkan od epizoda od kojih nas svaka vodi u jednu od soba čudesne kuće, ovaj roman čita se lako, ali sa nama ostaje dugo nakon čitanja. Šarenoliki stanovnici Gospodinove kuće donose nam mnoge komične trenutke, ali je čitava priča prožeta misterijom i zagonetkama koje dečaci moraju da reše kako bi pronašli izlaz i izvukli živu glavu.

Ova avantura pisana je tako da u njoj mogu da uživaju i deca i odrasli, svako na sebi svojstven način. U njenim stranicama utkane su snažne poruke o porodici, odrastanju, uspomenama, oproštajima, strahovima, emocijama, pa čak i smrti.

Jeste li zaista spremni da odrastete? I po koju cenu?

Ilustracije za roman Gospodinova kuća radio je sam autor i na taj način stavio dupli pečat na ovo delo. Kako sam ističe, nada se da će nova knjiga pronaći svoj put do školskih biblioteka i pomoći mnogobrojnoj deci da se izbore sa brojnim sumnjama i nesigurnostima koje mogu da ih muče tokom perioda odrastanja.

Pomenuti roman, kao i četiri knjige iz serijala Severna kapija objavljen je u izdanju Otvorene knjige. Možete ga poručiti na sajtu izdavača, preko instagram stranice svet.iza.kapije, a uskoro ga možete potražiti i u svim većim knjižarama u zemlji.


PROČITAJTE I OVO:  Šta se zgodi kad se ljubav između Južne i Severne Koreje rodi?