Dodela nagrada regionalnog Književnog konkursa “Ulaznica 2015”


U petak, 11. decembra sa početkom u 19 časova u Gradskoj narodnoj biblioteci “Žarko Zrenjanin” biće predstavljeni autori nagrađeni na Književnom konkursu “Ulaznica 2015”, kao i poseban broj časopisa “Ulaznica” u kojem su objavljeni nagrađeni radovi.
Na dodeli, žiri Književnog konkursa “Ulaznica” Zvonko Karanović, književnik i predsednik žirija, Srđan Srdić, književnik i Vladimir Arsenić, urednik časopisa, obrazložiće svoju odluku, a nagrađene autorke i autori predstaviće svoje priče, pesme i eseje.

Na javni poziv časopisa “Ulaznica” i ove godine odazvao se zavidan broj autorki i autora. Pristiglo je oko 2000 radova iz Srbije, zemalja nekadašnje Jugoslavije, ali i Italije, Švedske, Nemačke, Danske, Kipra i Australije. Broj prispelih radova, geografska razuđenost i izuzetno jaka konkurencija još jednom potvrđuju činjenicu da konkurs časopisa “Ulaznica” ima veliki značaj i uživa veliki ugled i izvan granica Srbije.

Jednoglasnom odlukom žiri je odlučio da nagradi sledeće radove:

U kategoriji POEZIJA prvu nagradu osvojila je Marijana Debeljak iz Beograda za pesmu “Volšebni akrobata”, druga nagrada pripala je Momčilu Bakraču iz Vrbasa za pesmu “Raskol”, a treća Slobodanu Kalinoviću iz Vršca, za pesmu “Među sobom”.

U kategoriji PROZA prva nagrada dodeljena je Nataliji Miletić iz Siska za priču “Ulica dosadnih žena”, drugu nagradu dobila je Jasna Dimitrijević iz Beograda za “Fibonačijev niz”, treću nagradu osnojio je Mihajlo Arsenijević iz Beograda za priču “Akcenat”.

U kategoriji ESEJ prva nagrada pripala je Margit Đurin iz Zrenjanina za rad “Causa i telos”, rad Matije Rupčića iz Siska ” Ja, Salvador Domingo Felipe Jacinto Dali I Domenech” osvojio je drugu nagradu, a treća nagrada dodeljena je Dubravki Janković iz Kule za rad “Rasvetljenje Radeta Drainca: silazak sa zvezda velikog pesnika”.


PROČITAJTE I OVO:  Preminuo novinar i književnik Petar Lazić