Diskusija i poezija


Kakvi su izazovi i kako izgledaju procesi stvaranja kada se udruže nauka i umetnost, i kako se oni ukrštaju kroz “mejkers” kulturu? Koji su dalji pravci ovog hibridnog poduhvata i ko sve u njemu može da učestvuje?

U sredu, 5. decembra sa početkom u 19 časova u Galeriji Polet biće održan događaj pod nazivom Diskusija i poezija – razgovor o izložbi Art+science: makers na kome ćemo se baviti rečima, jezikom i pisanjem u vremenu kada između nas i reči stoje mašine.

Deo večeri biće posvećen generativnoj umetnosti i poeziji, a Uroš Krčadinac predstaviće rezultate sa radionice Optimizovana poezija i govoriti o tome kako to pišu botovi uz korišćenje algoritama. Pričaćemo i o tome kako reči i pesme danas na internetu imaju svoju cenu, kako ih možemo “poskupeti” u digitalnom svetu, ali i o tome šta donosi susret veštačke inteligencije i humanog.

Kustosima izložbe Mirjani Utvić i Bojanu Kenigu, pridružiće nam se umetnici čiji su radovi deo ove izložbe, kao i gosti Škart Prota i Milan Vukelić. Moderatorka događaja je Ljiljana Ilic.


PROČITAJTE I OVO:  Knjiga “Prva ljubav” predstavljena u Njujorku