Da li ste znali da u Beogradu postoji outlet knjižara u kojoj možete kupiti knjige sa 90% popusta?


Outlet prodavnice su maloprodajni objekti koji su počeli da se pojavljuju sedamdesetih godina u Americi. Nastale su na temelju ideje da se u njima prodaju brendirani proizvodi iz protekle sezone, proizvodi sa greškom i roba koja se više ne proizvodi, ali po izuzetno povoljnim akcijskim cenama.

Foto: Milan Aranđelović

U pravim outlet prodavnicama cene su umanjene za najmanje 70%, ali postoje brojne lažne outlet prodavnice u kojima je cena tek nešto malo niža od one u redovnoj prodaji, roba nije brendirana ili su u pitanju falsifikati brendova.

Navikli smo da i kod nas viđamo ovakve prodavnice u kojima se obično prodaje garderoba ili kućni aparati.

Foto: Milan Aranđelović

Malo ljudi zna da u Beogradu postoji i outlet knjižara. Službeni glasnik je, pre nekoliko meseci, otvorio prvu outlet knjižaru u gradu u kojoj akcijska ponuda traje tokom čitave godine.

Foto: Milan Aranđelović

U ovoj knjižari mogu se kupiti Glasnikova izdanja do, čak, 90% popusta, do knjiga za decu do rečnika i monografija.

Nova izdanja Službenog glasnika u ovoj knjižari su na popustu od 25%, a knjige sa manjim oštećenjima takođe mogu da se kupe po sniženim cenama. Određen broj knjiga drugih izdavača ide i do 40% popusta.

Ova knjižara smeštena je na adresi Cara Dušana 7, na Dorćolu. Radno vreme je, radnim danima, od 8 do 20 časova, a subotom od 8 do 16 časova.