Kikinda šort od 28. juna do 2. jula


Jedanaesto izdanje Međunarodnog festivala kratke priče “Kikinda šort” biće održano od 28. juna do 2. jula u Beogradu, Kikindi, Zrenjaninu, Segedinu i Temišvaru, najavili su organizatori.

Kikindska čitanja zakazana su za 28. i 29. jun, čitanja u Zrenjaninu, Segedinu i Temišvaru slede 30. juna, dok su prva dva dana jula rezervisana za Beograd.

Na festivalu će nastupiti 20 autora iz 19 zemalja: Jelena Marinkov (Srbija), Želimir Periš (Hrvatska), Ognjen Spahić (Crna Gora), Arijan Leka (Albanija), Augustin Kupsa (Rumunija), Ilka Pap-Zakor (Mađarska), Bekim Sejranović (Bosna i Hercegovina), Tina Amot (Norveška), Tuve Aro (Finska), Galina Šijan (Ukrajina), Ala Gorbunova (Rusija), Klod Lalumijer (Kanada), Dejvid Bruks (Australija), Rodž Glas (Škotska), Samiha Ali Hrais (Jordan), Aiša Basri (Maroko), Iftah Aloni (Izrael), Pjer Dž. Mejlak (Malta), kao i gost iznenađenja.

Čitanja u Kikindi biće tradicionalno održana u bašti Narodne biblioteke “Jovan Popović”, u Zrenjaninu će se čitati na platou ispred Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”, dok je ovogodišnji beogradski partner festivala KC Grad.

U prostorijama KC Grad 1. i 2. jula biće održane tribine “Kratka priča u digitalnom dobu” i “Književnost tokom krize: migracije, sukobi, kapitalizam”.

Knjižara “Beopolis” će 1. jula ugostiti Dejvida Bruksa, Kloda Lalumijera i Rodža Glasa, koji će čitaocima potpisivati svoje knjige prevedene na srpski jezik.

Podršku festivalu “Kikinda šort” pružili su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, kao i grad Kikinda.

Izvor: RTV


PROČITAJTE I OVO:  „Plodovi gneva“Džona Stajnbeka uskoro u prodaji