Čudesna žena je biseksualka


Scenarista najnovije serije stripova o Čudesnoj ženi (Wonder Woman) otkrio je nešto što su ljubitelji ovog stripa odavno naslućivali.

wonder-womanČudesna žena je, u par navrata proglašena najseksipilnijom strip junakinjom i jedna je od vodećih feminističkih ikona. Nastala je početkom Drugog svetskog rata, pa se, logično, u prvim avanturama borila protiv nacista. Inspiracija za njen lik bile su Amazonke, žene ratnice, pa je ova junakinja izuzetno vešta u borbama prsa u prsa. Pored toga u borbi protiv zla pomažu joj i neke magične moći, kao, npr njene neuništive rukavice ili laso istine. Njen kostim sadrži elemente američke zastave, i iako se tokom godina menjao, ti elementi su ostajali. U nekim avanturama udruživala se i sa drugim poznatim strip junacima. Njen alter ego je Dajana Princ.

Kada su ga pitali o ljubavnom životu Čudesne žene među Amazonkama koje žive na izmišljenom ostrvu Temiskeri scenarista Greg Rucka je odgovorio kako je očigledno da je ona u istopolnim vezama.

„Kada razmišljate o konceptu života na Temiskeri nema šanse da ne pomislite da su oni u istopolnim vezama, zar ne?“, rekao je u Greg u jednom intervjuu.

„Nemam nikakve logike da bude drugačije“, dodao je on.

Ljubitelji ovog stripa nisu krili oduševljenje povodom ove vesti, međutim mnogi od njih nisu bili iznenađeni.

Film o ovoj heroini najavljen je za naredno leto.

Pogledajte trejler:

Izvor: PinkNews


PROČITAJTE I OVO:  Pogledajte prvi snimak novog filma Fleš