Druženje sa piscima na štandu Lagune u četvrtak 29. oktobra


Laguna, Hala 1, 12.00: Ljubivoje Ršumović, „Tri čvora na trepavici“

Laguna, Hala 1, 13.00: Srđan Dragojević, „Krilata deca“

Laguna, Hala 1, 14.00: Marko Šelić Marčelo, „Zajedno sami“

Laguna, Hala 1, 15.00: Mateja Kežman, „Samo mi Bog može suditi“

Laguna, Hala 1, 16.00: Uroš Petrović, „Martina velika zagonetna avantura“

Laguna, Hala 1, 17.00: Dušan Nedeljković, „Rođeni zli“

Laguna, Hala 1, 18.00: Marko Vidojković, „Bog ti pomogao“

Laguna, Hala 1, 19.00: Ivana Kuzmanović, „Ljubav bez iluzija“

Školski dan na 60. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga biće četvrtak, 29. oktobar. Ovaj sajamski dan posvećen je organizovanim posetama učenika, nastavnika, školskih bibliotekara, studenata i profesora. Tim povodom Laguna je prilagodila program na svom štandu u Hali 1, na kojem će gostovati Ljubivoje Ršumović, Srđan Dragojević, Marko Šelić Marčelo, Mateja Kežman, Uroš Petrović, Dušan Nedeljković, Marko Vidojković i Ivana Kuzmanović.

Potpisivanje počinje već od 12 sati, a prvi će se ovog dana sa decom družiti Ljubivoje Ršumović, čija je knjiga „Tri čvora na trepavici“ izašla neposredno pred početak Sajma knjiga. Ova knjiga je jubilarno izdanje povodom pedeset godina od izlaska prve Ršumovićeve knjige. Sadrži osamdeset priča o detinjstvu i odrastanju, svaka priča može samostalno da se čita, ali su mnoge povezane pa je ovo i neka vrsta romana. Knjiga „Tri čvora na trepavici“ ima više od 40 ilustracija Tihomira Čelanovića, jednog od naših najboljih crtača. One su vesele, dinamične i dodaju još jednu notu duhovitosti.

Knjigu „Krilata deca“ Srđan Dragojević će najmlađima potpisivati od 13 sati. „Krilata deca“ su zanosna i duhovita priča o odrastanju i sazrevanju, saga o životu koji traje i koji želi da traje, bajka o ljubavi prema porodici i zajedništvu. „Krilata deca“ predstavljaju savršeni spoj majstorskog pripovedanja i vrhunskih ilustracija, pa nije preterano reći da su Dragojević i Zolotić stvorili jednu od najlepših slikovnica u domaćoj književnosti.

PROČITAJTE I OVO:  Nova izdanja Akademske knjige: "Uz Dunav" Emanuela Rubena i "Kolibri" Sandra Veronezija

Nešto stariji klinci od 14 sati uživaće u društvu Marka Šelića Marčela. Sedam godina nakon prvog izdanja, pet godina nakon pozorišne premijere, na zahtev brojnih čitalaca „Zajedno sami“ ponovo pred vama. Roman „Zajedno sami“ Marka Šelića na poseban način, duhovito ispričanom pričom, obnavlja prastaru misao da čovek, bio kralj ili prosjak, do istine o sopstvenom životu dolazi na međi svetova, u času prelaska na onu stranu.

U 15 sati na štandu lagune gostovaće proslavljeni fudbaler i autor knjige „Samo mi Bog može suditi“ Mateja Kežman. Autobiografija Mateje Kežmana zapravo je hronologija jedne velike karijere, ulepšane golovima i svetskim klubovima u kojima je ovaj fudbalski as igrao, ali i pomućene nesporazumima, saplitanjem i grubom igrom izvan terena. Ova ispovest ostavlja čitaoca bez daha jer otkriva javnosti mnoge nepoznate pojedinosti iz svlačionica PSV-a, Čelsija, Atletika iz Madrida, Fenerbahčea, a istovremeno predstavlja nesvakidašnji razvojni put talentovanog i harizmatičnog igrača koji je sa pet klubova osvojio šest titula i sa četiri kluba učestvovao u Ligi šampiona…

16 sati će u četvrtak na štandu Lagune biti rezervisano za Uroša Petrovića. „Martina velika zagonetna avantura“ je roman u zagonetkama u kojem vas Marta Smart vodi na let balonom u novu avanturu, prepunu izazova. Ovo je četvrti deo hit serijala o Marti Smart, započetog knjigom Misterije Ginkove ulice. Svaki od delova predstavlja posebnu celinu i uvodi čitaoce u drugačiju vrstu pustolovine. Serijal knjiga o Marti Smart već je ovenčan nagradama „Neven“, „Dositejevo pero“ i „Gordana Brajović“, koje se dodeljuju za najbolju knjigu godine, a priče o Martinim misterijama se već čitaju i prate i u drugim zemljama Evrope. Knjige Uroša Petrovića nisu sаmо оsоbеnо vеžbаnjе pаmеti već pоsrеduјu rаznоvrsnо iskustvо, stеčеnо iz knjigа, stripоvа, filmоvа, pričа, аli i lutаnjа krоz prirоdu, i pоdstiču drаgоcеnu intеrаkciјu dеtеtа i оdrаslih.

PROČITAJTE I OVO:  Predstavljanje knjige "Bekstva Lide Barove"

Roman „Rođeni zli“ Dušana Nedeljkovića je simpatičan, nepretenciozan, interesantan roman koji prerasta u duhovit triler otkrivajući kulise marketinških trikova i nelegalnih poslovnih dogovora. Bivši stjuart i zvezda srpske blogerske scene napisao je roman koji s ponosom potpisuje vlastitim imenom. Dušan Nedeljković svoje knjige potpisivaće od 17 sati.

Fenomen Marko Vidojković zaslužuje pažnju. On je jedan od najuspešnijih i najpopularnijih srpskih pisaca mlađe generacije. Na ovogodišnjem Sajmu knjiga predstavlja se zbirkom priča „Bog ti pomogao“ u kojoj provejava prepoznatljiv humor koji nas uzdiže iz neprijatne društvene stvarnosti. Svakome ko je voleo romane Marka Vidojkovića i njegov strašću i smehom ublaženi overdouz sumračne stvarnosti Beograda, njegove će se priče učiniti poznatim i bliskim jer u njima obitava isti taj svet u permanentnom, nedovršenom raspadanju. Marko Vidojković gost je Laguninog štanda od 18 sati.

Od 19 sati sa svojim čitaocima družiće se Ivana Kuzmanović, književnica, life coach – savetnica za lični razvoj i instruktorka meditacije. Sve svoje čitaoce letos je obradovala još jednom studijom o ljubavi, knjigom koja će vas povesti na put ka spokoju, ljubavi i samosvesti. U knjizi „Ljubav bez iluzija“ Ivane Kuzmanović nesumnjivo ćete pronaći mnoge odgovore, ali ona će vas, što je još važnije, podstaći i da postavite pitanja. Ne plašite se toga, to je znak da ste na dobrom putu, jer zapitanost jeste koren svake promene.

Prijatelj Lagune na ovogodišnjem Sajmu knjiga je Banca Intesa, a Laguni su se pridružili i brojni sponzori: Nescafé, Dr.Oetker, Tvojih 5 minuta, Henkel, ESI, Bioten, Diva, Coca-Cola, Maginus, Gigatron, Grand Motors, Bambi, Pino Toys, Grand Casino.

Na ovogodišnji Sajam knjiga pisci Lagune će stizati ekskluzivnim vozilom Grand Motorsa, modelom Ford Kuga.

PROČITAJTE I OVO:  Predstavljena ilustrovana zbirka pesama o legendarnom srpskom junaku Marku Kraljeviću