Zvonko Karanović i Tamara Krstić na tribini “Jedan pisac i jedan kritičar”


U četvrtak, 13. septembra 2018. sa početkom u 19 časova u klubu Magistrala (Dom kulture Studentski grad) u okviru novog tribinskog ciklusa u DKSG-u biće održana tribina Jedan pisac i jedan kritičar na kojoj će učesnici biti Zvonko Karanović i Tamara Krstić.

Povod je izlazak nove Karanovićeve knjige Iza zapaljene šume.

Deseta pesnička knjiga Zvonka Karanovića nalik je šetnji kroz sobu s ogledalima gde se multiplikovani identiteti sele iz zamenice u zamenicu, iz pola u pol, iz statusa u status.

Zvonko Karanović (Niš, 1959), pesnik i romanopisac, objavljivao je u najznačajnijim književnim časopisima stare i nove zemlje, kao i u časopisima u inostranstvu. Pesme su mu prevedene na šesnaest jezika. Zastupljen je u domaćim i stranim antologijama, od kojih je najznačajnija New European Poets (Graywolf Press, USA, Minnesota, ‘08). Dobitnik je nekoliko nagrada za poeziju, kao i međunarodnih stipendija, između ostalih i Hajnrih Bel fondacije. Objavio je deset zbirki poezije, tri romana i osam knjiga u inostranstvu – šest knjiga izabranih pesama (Hrvatska, Ukrajina, Austrija, Makedonija, USA, Slovenija) i dva romana (Ukrajina). Ovogodišnji je dobitnik nagrade Ramonda serbica za celokupno književno delo i doprinos književnosti i kulturi.


PROČITAJTE I OVO:  Kecmanoviću Andrićeva nagrada za priču "Ratne igre"