Kao nastavak svoje misije isticanja novih, snažnih glasova u domaćoj i svetskoj književnosti, izdavačka kuća Arete  predstavlja sedam priča koje pružaju uvid u sedam potpuno različitih životnih situacija, ali i književnih žanrova i vrsta naratora.

Danilo Lučić je već poznat kao autor pesničke zbirke Šrapneli, a njegov upliv u prozne vode unosi dozu svežine na domaću književnu scenu. Kada pesnik piše prozu, ona je bogatija za jedan duboko lični sloj, ali i za nepredvidivu formu koja čitaoca navodi da se probija kroz hodnike njenog lavirinta.

Sazrevanje modrica je zbirka priča o traumama i emotivnim ožiljcima. O tome kako se oni stiču i kako se prevazilaze. Ali Danilo nam ne daje nikakvo uputstvo, već pred nas stavlja spektar mogućnosti i vodi nas u jednu dinamičnu književnu maskaradu.

Prikazane u trenutku nastajanja, modrice predstavljaju svojevrsne znakove pored puta koji nas vode kroz proces sazrevanja i ozdravljenja.

Žanrovska raznolikost i veština u poigravanju formom i karakterima junaka u svakoj od priča čine ovu zbirku nezaobilaznim štivom za one koji od proze traže više od površnog zaokupljivanja mašte i koji književnost vide kao odraz društva.


ČITAJTE  Dve nagrade za "Kreativni centar" na ovogodišnjem Sajmu knjiga

Leave a Reply

Your email address will not be published.