Zanimljiv program tokom Dečjih dana kulture


Sjajne knjige, druženja sa piscima, zanimljive radionice, predstava Dečjeg kulturnog centra očekuju mališane tokom Dečjih dana kulture od 5. do 9. aprila u knjižari Delfi SKC.

 Već u sredu 5. aprila od 18 sati družićemo se sa Bojanom Ljubenovićem koji je napisao sjajan roman za decu „Tajne dedinog kofera“, i Jovicom Tišmom čija je knjiga „Bio jednom jedan strah“ dobila čak dve književne nagrade u oblasti stvaralaštva za decu, nagradu „Gordana Brajović“ i nagradu „Aleksandar Vučo“.

 U četvrtak 6. aprila, takođe od 18 sati, Ljiljana Šarac će predstaviti svoju novu knjigu za mlade čitaoce „Anđeo s jednim krilom“.

 U petak 7. aprila u knjižari Delfi SKC očekuje nas bogat program. U 18 sati počinje 98. tribina Laguninog književnog kluba posvećena svetskom hitu za mlade „Kuća u Ulici Mango“. U 19 sati Uroš Petrović sprema nezaboravno druženje sa mališanima povodom knjige „Bajke: Prvih sedam“.

 Zabava se nastavlja i u subotu 8. aprila!

 U 12 sati Ana Milenković će održati radionicu „Kako nastaje pesma“, a predstaviće i svoju sjajnu knjigu „Lav i magična slova“.

 U 13 sati ćemo organizovati malu novinarsku radionicu za mališane povodom knjiga „Intervjui sa životinjama“ i „Intervjui sa dinosaurusima“, jer svako pitanje je dobro pitanje!

 U 17 sati očekuje nas premijera predstave Dečjeg kulturnog centra „Maštamo sa Desankom Maksimović“ koja je rađena prema romanu „Pradevojčica“.

 U 18.30 počinje radionica „Kako nastaje strip“ i predstavljanje strip serijala o Hildi.

 Takođe u subotu 8. aprila u knjižari Laguna u BEO Shopping Centru (Vojislava Ilića 141i) od 14 sati svoje knjige potpisivaće Stefan Tićmi, autor bestselera „Ja sam Akiko“ i „Kaput od mahovine“.