Voleli ste “Maestru”, “Domina” će vas očarati


Maestra“ je književni fenomen koji je munjevito osvojio svet. A sada je stigla „Domina“, drugi deo trilogije, glamurozna, uzbudljiva, dekadentna, erotična priča smeštena u svet oligarha, mafijaša i mutnih trgovaca umetničkim delima.

„Domina“ počinje tamo gde se „Maestra“ završila. Džudit Rašli je promenila ime i preselila se u Veneciju, gde je otvorila galeriju „Đentileski“. Živi mirno i povučeno, rešena da ostavi prošlost za sobom. Međutim, aveti prošlosti ne žele da ostave nju…

L. S. Hilton u drugom delu trilogije objašnjava mnogo toga što je ostalo nejasno i nedovršeno u prvoj knjizi kako bismo shvatili zašto je Džudit postala onakva kakva je, između ostalog, složen odnos s majkom i traume iz detinjstva koji su od nje stvorili izuzetno jaku, nepokolebljivu i neustrašivu mladu ženu. Lavovski se borila da stekne ono za čime je celog života žudela, ali kad je suočena s opasnošću da ostane bez svega, pita se da li je vredelo. Nove pretnje je primoravaju da preispita svoje odluke, pa čak i želje i snove.

„Domina“ je napet triler koji umnogome nadmašuje „Maestru“. Nepredviđene okolnosti nižu se jedna za drugom, svaka složenija i bezizlaznija od prethodne, primoravajući Džudit da putuje na Azurnu obalu, u Holandiju i Srbiju ne bi li našla odgovore. A svaki odgovor otvara novo pitanje i otkriva nove pretnje, ne dozvoljavajući joj da predahne, ni čitaocima da se odvoje od knjige.

Autorka svetski poznatog serijala, L. S. Hilton, odrasla je u Engleskoj, a živela je u Ki Vestu, Njujorku, Parizu i Milanu. Diplomirala je na Oksfordu i posle toga studirala istoriju umetnosti u Parizu i Firenci. Radila je kao novinarka, likovna kritičarka i voditeljka. Trenutno živi i radi u Londonu. „Maestra“ će uskoro biti pretočena u holivudski film.

PROČITAJTE I OVO:  Portugalski pisac Žoze Žil u maju u Srbiji

„Dominu“ možete pronaći od 10. oktobra u svim većim knjižarama.