Velika promocija knjige dobitnika Ninove nagrade Filipa Davida


Dobitnik 61. Ninove književne nagrade za 2014. godinu, Filip David, svoje književno delo „Kuća sećanja i zaborava“, prvo će predstaviti beogradskoj publici.

Velika promocija jednog od najautentičnijih romana novije srpske književnosti „Kuća sećanja i zaborava” biće održana u Velikoj Sali SKC-a u utorak, 10. februara sa početkom od 18 sati.

O nagrađenoj knjizi na promociji će govoriti osnivač i direktor izdavačke kuće Laguna Dejan Papić, predsednica žirija Ninove nagrade Vladislava Gordić Petković, urednik Igor Marojević i autor Filip David.

U „Kući sećanja i zaborava“ Albert će videti scene stradanja svojih roditelja i Elijahovog nestanka. U sledećoj prostoriji ove čudesne kuće moći će da izbriše sopstveno pamćenje. Hoće li iskoristiti priliku da promeni svoj identitet u skladu sa rečima svog prijatelja „Pamćenje je strašnije od svakog zaborava“ ili će odlučiti da ostane to što jeste, bez obzira na bol koji ga razdire?

„Želeo bih da se zahvalim gospodinu Papiću iz izdavačke kuće Laguna koja je objavila moju knjigu. Uredniku Igoru Marojeviću koji je prvi čitao moj rukopis i pomogao mi da izbacim suvišno, a dodam ono što treba da se doda. Zahvaljujem se i Dejanu Mihajloviću koji se potrudio da knjiga izađe na vreme. Posebnu zahvalnost dugujem žiriju. Prisustvo ogromnog broja ljudi na konferenciji za medije svedoči da je Ninova nagrada i dalje važna pre svega za knjige. Nije dobra za zdravlje pisca jer od trenutka kada se objavi širi izbor pa sve dok laureat ne bude poznat tenzije rastu. Tih mesec dana pisac čije je delo u širem izboru uopšte ne može da radi. Ipak čitaoci su ti koji određuju vrednost knjige. Na kraju zahvaljujem i pokrovitelju koji je omogućio da se ova nagrada dodeli“, izjavio je Filip David, dobitnik prestižnog književnog prizanja.

ČITAJTE  Obnovljen mural posvećen Borislavu Pekiću