Večeras počinju “Borini pozorišni dani”


Tradicionalni “Borini pozorišni dani” koji se ove godine održavaju 37. put počinju večeras otvaranjem izložbe Ivana Bekjareva pod nazivom “50 godina glume” i izvođenjem predstave “U agoniji”, po tekstu Miroslava Krleže i u režiji Ane Đorđević.

Slogan “Borinih pozorišnih dana”, koji se održavaju u čast najpoznatijeg vranjskog pisca Bore Stankovića, ove godine je “Optimisti”, a manifestacija će trajati do 26. oktobra. U ponedeljak, 23.oktobra na programu je predstava “Hor bečkih dečaka” po tekstu Miroljuba Nedovića, a režiji Irfana Mensura, koji zajedno sa Slobodanom Ninkovićem i Predragom Ejdusom i glumi u predstavi.

U utorak će se odigrati predstava za decu “Pepeljuga”, dok će u večernjim satima u okviru programa biti odigrane “Iluzije” Ivana Viripajeva, u režiji Tatjane Mandić Rigonat.

Pozorište iz Prištine imaće u sredu predstavu “Ujedinjenje ili smrt” u režiji Jelene Bogavac i Nenada Todorovića, a ogovodišnji festival zatvoriće u četvrtak predstava “Jami distrikt” po tekstu Milene Bogavac, a u režiji Kokana Mladenovića.

Selektor “Borinih pozorišnih dana” je Željko Hubač, direktor drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Izvor: B92


PROČITAJTE I OVO:  Deset godina Kondenz festivala