Veče Ane Ristović u programu ,,Poezija uživo!“


U okviru programskog ciklusa Poezija uživo! koji organizuje Radio Beograd 2 u saradnji sa Zadužbinom Ilije Milosavljevića Кolarca, u subotu 22. januara od 19 časova, biće održano veče pesnikinje Ane Ristović, uz direktan prenos na talasima Radio Beograda 2.

Ana Ristović rođena je 5. aprila 1972. godine u Beogradu. Diplomirala je srpsku književnost i jezik sa opštom književnošću na Filološkom fakultetu u Beogradu. Njana poezija zastupljena je u više domaćih i stranih antologija, a posebno međunarodno priznanje dobija pesma „Oko nule“ koju je britanski časopis „The Guardian“ uvrstio među 50 najboljih pesama sveta objavljenih u poslednjih 50. godina. Ana Ristović dobitnica je najuglednijih domaćih pesničkih nagrada: „Brankove nagrade”, „Branko Miljković“, „Milica Stojadinović Srpkinja“, „Disove nagrade“, „Desanka Maksimović“, kao i nemačke nagrade „Hubert Burda“ za mladu evropsku poeziju.

Ulaznice za veče Ane Ristović posetioci mogu preuzeti na blagajni Zadužbine Ilije Milosavljevića Кolarca. Programi u Кolarčevoj zadužbini odvijaju se uz poštovanje svih epidemijskih mera.


ČITAJTE  Noviteti iz Službenog glasnika