Izdavačka kuća Evro Book je upravo objavila romanu Poslednja noć na plaži Tremor Mikela Santjaga, debitantsko delo španskog autora koje mu je donelo veliku popularnost među ljubiteljima književnosti u više od deset zemalja širom sveta.

U pitanju je veoma zanimljiv psihološki triler, čija je radnja smeštena na živopisni severozapad Irske, koji će oduševiti sve ljubitelje romana Stivena Kinga i Patriše Hajsmit, kao i filmova Alfreda Hičkoka.

O knjizi: Piter Harper, daroviti kompozitor, koji prolazi kroz ličnu i stvaralačku krizu, mir je potražio daleko od ljudi, na zabačenoj plaži Tremor na severozapadu Irske. Jedne olujne večeri, dok se vraćao iz posete Koganovima – svojim najbližim susedima – silovit udar groma umalo ga je koštao života. Od te nesreće, Pitera muče nepodnošljive glavobolje. I sve češće sanja lucidne snove, koji ukazuju na jezive tajne pitomih žitelja živopisne irske varoši. Piteru ne pomažu ni seanse hipnoze kod uglednog psihoanalitičara, stručnjaka za poremećaje sna: granica između snoviđenja i jave zloslutno bledi, a Piter naslućuje da su njegovi košmari možda samo upozorenja na zastrašujuće događaje koji će uslediti. Njegova ljupka kuća na čarobnoj plaži postaje jezivo poprište u kojem se vodi borba za goli život…

„Uzbudljiv i napet psihološki triler, Poslednja noć na plaži Tremor savršeno je štivo za ljubitelje Stivena Kinga i Patriše Hajsmit.“ El Pais

O autoru: Mikel Santjago je autor kratkih priča i novela. Njegov prvi roman, Poslednja noć na plaži Tremor, postao je književni fenomen, objavljen je na više od deset jezika i ujedno mu je doneo laskave kritike i poređenja s majstorima horora kao što su Stiven King i Džon Konoli. Santjago je rođen u Bilbau, a živi u Amsterdamu.

Comments

comments

Related Posts