Utorak na štandu Lagune


Trećeg dana Sajma knjiga na štandu Lagune u Hali 1 posetioci će biti u prilici da se druže sa svojim omiljenim autorima.

Najpre će se od 16 sati Slaviša Pavlović predstaviti svojim novim romanom „Apisov apostol“ koji prati uzbudljiv život novinara Pavla Govedarice, koji od običnog piskarala napreduje do mesta urednika. Pošto ga je „Crna ruka“ zavrbovala, napisaće seriju vatrenih političkih tekstova u kojima otkriva afere o skandaloznom kriminalu u vrhu sistema. Ali kad Pavla osude što je ubio čoveka u saobraćajnoj nesreći, odvažni novinar biće primoran da pobegne u Ameriku sa lažnim pasošem.

Od 17 sati general avijacije u penziji Blagoje Grahovac razgovaraće sa svojim čitaocima i predstaviti knjigu „Banditosi ili Ubice država“.

Mnogo štošta što se poslednjih decenija na ovim prostorima dešavalo, a što javnosti nije poznato – pronaći ćete baš u ovoj knjizi: kako su devedesetih godina prošlog veka političke, vojne i obaveštajne strukture u Srbiji i Crnoj Gori, sa svojim vladajućim partijama, razbijale zemlju i unosile razdor u prijateljske odnose dva bratska naroda.

U svom „Dnevniku čuda Dude Alapače“ Daniela Bakić nepretenciozno, duhovito i samoironično piše o svakodnevnim situacijama i problemima sa kojima se suočava u predstavi zvanoj život. Duda igra svoje uloge bez generalnih proba i unapred pripremljenog teksta – improvizuje, smeje se, plače, razoružava humorom i beskompromisnom iskrenošću. Dok budete čitale ovu knjigu, uz osmeh, shvatićete: Duda, to sam ja! Daniela će se sa čitaocima družiti od 18. sati.

Na kraju dana, najpoznatiji doktor na ovim prostorima, dr Nele Karajlić potpisivaće svoj „Fajront u Sarajevu“, teško, pomalo bolno, svakako setno prebiranje po uspomenama jednog od Sarajlija koje su taj grad u Titovoj Jugoslaviji učinile posebnim. Novi primitivizam je Sarajevo izbacio iz zglobne čašice, učinio ga drugačijim, dao mu oreol avangarde, a najveća zvezda tog pokreta bio je dr Nele Karajlić.

PROČITAJTE I OVO:  "Na bregu kuća mala" savremena avantura autora legendarnog serijala o Hajduku