„Trenuci sreće“ Šeli King je zabavna romantična priča o mladoj ženi koja traži svoj poziv dok pokušava da spase knjižaru polovnih knjiga.

Megi Dupre, „obavezno skinuta s platnog spiska“ kako bi imala priliku da „traga za novim mogućnostima“ u Silicijumskoj dolini, provodi vreme u Knjižari polovnih knjiga „Vilin konjic“ i čeka da se nešto važno desi.

Kada dobije priliku da se učlani u klub čitalaca Udruženja žena izvršnih direktora Sili¬cijumske doline, ona je prihvata, čak i ako to znači da mora da pročita „Ljubavnika ledi Četerli“ za jedno veče. Izdanje do kojeg dolazi je staro, u tvrdom povezu, sa beleškama nekadašnjih ljubavnika na marginama. Ono što će Megi naći u svojoj istrazi o ljubavnicima i njihovoj sudbini, i ono što će o sebi naučiti tokom te potrage, iznenadiće i dirnuti svakog čitaoca.

„Trenuci sreće“ su savremen roman duhovit i precizan kada opisuje preteranosti modernog doba, ali ono što je u njemu najlepše su toplina, strast i nežnost bezvremene ljubavi.

Knjiga za knjigoljupce. Atmosfera u knjižari polovnih knjiga je tako lepo opisana da ćete imati utisak da možete da osetite miris starog prašnjavog papira kakvog još ima u nekim antikvarnicama.

„Svako iole romantičan i slab na nezavisne knjižare (i mrzovoljne mačke) poželeće da se sklupča u udobnom kutku sa ovim divnim i nežnim romanom.“

The Cleveland Plain Dealer

Comments

comments

Related Posts