U prodaji “Pariz” Edvarda Raderfurda


Pariz. Grad snova. Grad raskoši. Grad svetaca i naučnika. Grad veselja. Leglo poroka. Za dve hiljade godina, Pariz je video sve. „Pariz“ je istorijski roman Edvarda Raderfurda u dva toma, priča o Parizu od srednjeg veka do 1968. godine.

Nadahnut očaravajućom i strastvenom pričom o Gradu svetlosti, ovaj epski roman plete uzbudljivu priču o četiri porodice koja se proteže kroz vekove; od laži o poreklu plemenite loze De Sinj do revolucionarnih Le Surovih, koji žele da De Sinjeve zatru; od Blanšarovih, kojima buržoaski ugled nudi slabu zaštitu od skandala, do vrednih Gaskonovih i njihovih sve većih ambicija.

Stotinama godina, ove četiri porodice povezivale su zabranjene ljubavi i brakovi iz računa, razarale osvete i smrtonosne tajne, razdirale nepomirljive razlike u poreklu i veri, i spajala burna istorija njihovog grada. Priča o Parizu oživljava kroz intrige, podlosti i slavu njegovih stanovnika.

Omiljeni autor romana „London“, „Njujork“ i „Ruska“ Edvard Raderfurd osvetljava Pariz onako kako samo on to ume: prikazujući ljubavi i svakodnevne drame muškaraca i žena koji su, za dve hiljade godina, preobrazili ovu skromnu trgovačku luku na blatnjavim ulicama Sene u najslavniji grad na svetu.

Edvard Raderfurd rođen je u Engleskoj, u Solzberiju. Školovao se u rodnom gradu, kao i na univerzitetima u Kembridžu i Stenfordu u Kaliforniji, bavio se političkim istraživanjima, prodajom knjiga i izdavaštvom. Godine 1983. konačno je napustio trgovinu knjigama i vratio se u rodni grad da piše. Knjige su odmah postale svetski bestseleri.


PROČITAJTE I OVO:  Nagrada „Vasko Popa“ Tanji Stupar Trifunović za knjigu „Zmijštak“