Tribina o knjizi “Sivi vuk”


U utorak 24. maja 2016. u Domu omladine Beograda sa početkom u 19 časova biće održana tribina pod nazivom “Bekstvo Adolfa Hitlera – mit ili istina”.

O knjizi Džerarda Vilijamsa i Sajmona Danstena “Sivi vuk” govoriće prof dr Zoran Stanković, sudski patolog; prof dr Miodrag Vuković, filozof, antropolog; Aleksandar Stojanović, istoričar; Milan Todorović, izdavač; Zoran Rapajić, izdavač.

Džerard Vilijams, istoričar i novinar koji je iscrpno pisao o Drugom svetskom ratu, najveći deo života (33 godine) radio je za britanske TV stanice: Rojters, Bi-Bi-Si i Skajnjuz. Kao novinar pokrivao je neke od najznačajnijih političkih događaja koji su obeležili kraj XX veka uključujući i ratove u Persijskom zalivu, Ruandi, Bosni… Snimajući seriju dokumentaraca u Argentini, na godišnjicu Folklandskog rata naišao je na priču o Adolfu Hitleru. Tada se upoznao i razgovarao sa mnogo ljudi koji su bili sigurni da je Hitler pobegao iz Nemačke i da je živeo u njihovoj zemlji. Odlučio je da se udruži sa svojim starim prijateljem, specijalizovanim za vojnu istoriju, Sajmonom Danstenom, a ono što su otkrili obojicu ih je prenerazilo. Postoji daleko više dokaza o bekstvu vođe Rajha nego o njegovoj smrti…
Međutim, ima onih koji se apsoliutno ne slažu sa tim…

U toku promocije biće prikazani inserti iz filma “Sivi vuk – bekstvo Adolfa Hitlera”.


PROČITAJTE I OVO:  Promocija romana "La sans pareille" Milisava Savića