Tribina o ekranizacijama dela Filipa K. Dika – u DOB-u


Društvo ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić” u ponedeljak 13. aprila (19h) u Maloj sali Doma omladine Beograda organizuje tribinu posvećenu TV adaptaciji romana “Čovek u visokom dvorcu” Filipa K. Dika.

Prvi deo tribine činiće projekcija jednočasovne pilot epizode TV serije inspirisane navedenim romanom, dok će u drugom delu Relja Antonić i Miloš Petrik, razgovarati o kompleksnosti TV i filmskih adaptacija Dikovih proznih ostvarenja.

Inače, pilot epizoda serije “Čovek u visokom dvorcu” najgledanija je i najočekivanija pilot epizoda producentske kuće “Amazon”. Vođa projekta je Frenk Spotnic, dugogodišnji producent i scenarista “Dosijea X”, a reditelj serije je Dejvid Semel, čiji najsvežiji rad možemo da vidimo u seriji o vampirima “Soj”.

Radnja romana “Čovek u visokom dvorcu”, smeštena je u 1962. godinu, ali u paralelnoj stvarnosti, u kojoj su Nemačka i Japan odneli pobedu u Drugom svetskom ratu i međusobno podelili teritoriju SAD-a.

Ovo delo se uz romane “Ubik”, “Sanjaju li androidi električne ovce?” i “Tri stigmate Palmera Eldriča”, smatra ključnim u bogatom opusu jednog od najoriginalnijih pisaca naučne fantastike svih vremena.

Ulaz na tribinu je slobodan.

Izvor: Art-Anima


PROČITAJTE I OVO:  Radivoj Šajtinac dobitnik Nagrade za moderni umetnički senzibilitet