Tribina Laguninog književnog kluba o romanu “Želja da se bude kao svi drugi”


Savremeni društveni roman „Želja da se bude kao svi drugi“ Frančeska Pikole tema je dvadeset sedme tribine Laguninog književnog kluba koja će se održati 5. maja (prvog petka u maju) od 18 sati u knjižari Delfi u SKC-u.

 O romanu ali i o savremenoj italijanskoj književnosti govoriće dr Snežana Milinković, profesorka italijanske književnosti, Sanja Milić, književna kritičarka, i Gordana Breberina, prevoditeljka.

Berlingverova sahrana i otkrivanje radosti koju osećamo kad gubimo, Morova otmica i izdaja oca, Parizeova intelektualna hrabrost i prva ljubav koja je umrla na Dan zaljubljenih, govor kojim je Bertinoti srušio Prodijevu vladu i konačna predaja genu površnosti, svakodnevni život tokom dvadesetogodišnje Berluskonijeve vlasti, jedna Kraksijeva rečenica i jedna Karverova priča… Premda je tačno da nam je potreban ceo život da postanemo ono što smo, kada pogledamo unazad, put je jasno obeležen, tu je čitav niz slutnji, trenutaka, naleta nadahnuća i grešaka koji čine nit našeg života. Frančesko Pikolo je napisao knjigu koja je i roman o italijanskoj levici i priča o ličnom i kolektivnom sazrevanju. Svaka stranica ove knjige podseća nas da nas se sve što se dešava i te kako tiče. Epoha u kojoj se živi ne može da se odbaci, može samo da se prihvati.

„Želja da se bude kao svi drugi“ Frančeska Pikola, dobitnika nagrade Strega 2015, govori o jednom čoveku, ali i o Italiji u poslednjih pedeset godina.


ČITAJTE  Izdavačka kuća Laguna poklanja knjige Dečjem kulturnom centru