U sredu, 20. septembra u Kulturnom centru GRAD (Braće Krsmanović 4) sa početkom u 19 časova biće održana tribina pod nazivom Knjiga se po koricama poznaje: dizajn korica knjiga.

Učesnici tribine će biti Borut Vild, dizajner vizuelnih komunikacija (FMK), Olivera Batajić – Sretenović, docentkinja (FPU) i Jana Vuković, grafička dizajnerka (Izdavačka kuća ARETE) dok će moderator biti Filip Šakan.

O tribini: Da li se u knjizi može uživati i na vizuelni način? Kako se opredeljujete za knjigu na policama? Koliko dizajn korica knjige upućuje na njen sadržaj i obrnuto?

Svakodnevno biramo predmete kojima ćemo se okružiti na osnovu vizuelnih utisaka koje ostavljaju, a sama knjiga nije izuzetak. U četvrtom po redu razgovoru u okviru književnog ciklusa „Predgovor“ bavimo se temom dizajna korica na književnom tržištu. Budući da je korica knjige ono što stoji između čitaoca i sadržaja, pitamo se kakav horizont čitalačkih očekivanja nameće grafičko rešenje na koricama, da li ilustracija utiče na tumačenje sadržaja i kako se grafički dizajneri pozicioniraju u književnom svetu.

Comments

comments

Related Posts