Tradicionalni, 17. Salon knjige i grafike 2016. biće održan od 12. do 19. februara u Sportskoj hali Kej u Pirotu, a ove godine salon će imati tridesetak štandova, na kojima će 25 izdavača prezentovati svoja izdanja. Svečano otvaranje zakazano je za petak 12. februar u 10 sati.

Kako je istakao Aleksandar Šarović iz Doma kulture Pirot, Salon neće otvoriti Dragan Velikić, dobitnik NIN-ove nagrade, kako je prvobitno najavljeno.

Do saradnje sa Velikićem nije došlo, ali smo u pregovorima sa Ministarstvom kulture, i verovatno će ove godine svečanom otvaranju prisustvovati Ivan Tasovac, ministar kulture i informisanja. Napomenuo bih da će sve promocije biti održane u Medija centru – rekao je Šarović.

U četvrtak, 18. februara biće dodeljena sajamska priznanja, kao i nagrade za najbolju kratku priču sa konkursa koji se svake godine organizuje pre Salona. Istog dana biće promovisana i zbirka u kojoj će se naći tri nagrađene priče i još 12 sa konkursa po izboru stručnog žirija.

Cena pojedinačne karte za odrasle biće 50 dinara, porodična karta 100 dinara, a cena karte za decu i učenike 30 dinara. Svaka kupljena ulaznica učestvovaće u nagradnoj igri u kojoj će, poslednjeg dana Salona biti podeljeno 20 kompleta knjiga.

Organizatori tradicionalnog Salona knjige i grafike su Dom kulture Pirot, Narodna biblioteka Pirot i Opština Pirot.

Izvor: Južne vesti

Comments

comments

Related Posts