Izdavačka kuća Laguna i knjižarski lanac Delfi nastavljaju da dodeljuju knjižarama imena velikih srpskih pisaca koji su ostavili dubok i značajan trag u našoj književnosti i kulturi.

Nakon što su knjižare u lancu Delfi u Beogradu ponele imena „Miloš Crnjanski“, „Momo Kapor“ i „Borislav Pekić“ i knjižara u Vršcu „Vasko Popa“, u utorak, 31. maja u 17 sati biće održana svečanost imenovanja knjižare u Zmaj Jovinoj 12 u Novom Sadu, koja će poneti ime velikog pisca za decu čika Jove Zmaja.

Na svečanosti imenovanja knjižare „Jovan Jovanović Zmaj“ govoriće čuveni pisac za decu Ljubomir Ršumović i direktor Zmajevih dečjih igara Dušan Đurđević.

Upravo na dan svečanog imenovanja pred čitaocima će se naći čuvena „Zmajeva riznica“, sa stihovima čika Jove Zmaja. Ovo su najbolji prvi koraci u otkrivanju sveta, jer deca kroz pesme otkrivaju šta je dobro i lepo. Zabavna i poučna, lepršava i svevremena, poezija Jovana Jovanovića neizbežni je dodatak svačijem odrastanju i sagledavanju lepote srpskog jezika.

Uz „Zmajevu riznicu“ lako je videti kako je svako dete zaista posebno biće. A svaki put smo deca kad čujemo Zmajeve rime!

Comments

comments

Related Posts