Dejvid Homel, nagrađivani kanadski romansijer, scenarist, novinar i prevodilac s francuskog jezika, razgovaraće sa čitaocima na književnoj večeri koja će se održati u knjižari Akademija (Knez Mihailova 35) u četvrtak 23. maja s početkom u 19 časova.

Neposredan povod za boravak Dejvida Homela u Beogradu i susret i razgovor sa čitaocima jeste serija romana za decu i mlade Putovanja moje porodice koju objavljuje piščev srpski izdavač Arhipelag. Arhipelag je u protekle dve godine objavio dva romana iz ove serije Putujući cirkus i Ponovo na putu: nova putovanja moje porodice, dok će uskoro objaviti srpsko izdanje trećeg romana iz ove serije Leto u gradu.

Izuzetno popularni serijal romana o jednoj otkačenoj, radoznaloj porodici i njihovim putovanjima po svetu Putovanja moje porodice Djevid Homel piše i oblikuje zajedno sa s poznatom kanadskom ilustratorkom Meri Luiz Gej čije ilustracije daju posebnu draž i vrednost ovom nesvakidašnjem umetničkom projektu.

Pored Dejvida Homela, na književnoj večeri će govoriti i Vesna Roganović, prevoditeljka, i Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga.

Posle književne večeri Dejvid Homel će potpisivati primerke srpskog izdanja svojih romana za decu i mlade.

Comments

comments

Related Posts