Supermen je novi Veštac?


Netfliks je najavio kako će snimiti osam epizoda serije Veštac 2019. ili 2020. godine. Serija će biti bazirana na pričama i romanima poljskog autora Andžeja Sapkovskog koji je angažovan i kao kreativni konsultant za ovu seriju.

Veštac je serijal priča i romana o Geraltu iz Rivije. Nadaleko je čuven zbog cinizma i nepoštovanja autoriteta, muževne privlačnosti i harizme. On je lovac na čudovišta koji je kroz specijalni trening i modifikaciju tela razvio natprirodne sposobnosti u mladosti da bi se borio protiv smrtonosnih čudovišta. Priče i romani prevedeni su u više jezika. Prvih sedam knjiga (uključujući i dve knjige pripovedaka) prevedene su na srpski jezik u izdanju Čarobne knjige.

Ove knjige su već bila adaptirane za film (2001.) i seriju (2002.) po nazivom The Hexer.

„Moj odgovor je samo jedna reč, sramotna, ali kratka reč“, rekao je svojevremeno Sapkovski u osvrtu na ove adaptacije.

Izgleda da je za ulogu Geralta zainteresovan i američki glumac Henri Kavil koji je tumačio i ulogu Supermena u novom filmskom serijalu o ovom superheroju. U jednom intervjuu Kavil je spomenuo kako je ponovo igrao video igru Witcher 3: Wild Hunt koja je bazirana na ovom književnom serijalu i kako je ljubitelj ovih knjiga. Na novinarsko pitanje da li bi tumačio ulogu Geralta Kavil je odgovorio: „Naravno. To bi bila izvanredna uloga.“


PROČITAJTE I OVO:  Srpski prevod novog romana Orhana Pamuka prvi u svetu