Foto: Printscreen Facebook/Solaris knjižara

SUPERĆELIJSKA OLUJA UNIŠTILA KULTNU GRADSKU KNJIŽARU: „Katastrofa! Biće nam potrebna HITNA POMOĆ!“ (FOTO)


Nevreme koje je sinoć zahvatilo Novi Sad napravilo je ogromnu štetu. Jaki udari vetra i kiše nosili su sve pred sobom, čupali drveće, odvaljivali krovove sa kuća…

Usled posledica jakog nevremena stradalo je i dvanaestogodišnje dete. Za sada nije poznato da li je reč o strujnom udaru ili udaru groma, to će pokazati obdukacija koja je hitno naložena. Hitna pomoć je pokušala reanimaciju, ali nažalost bezuspešno.

Tokom noći je u Kliničkom centru Vojvodine zbrinuto trideset pacijenata.

Pala je jedna trafika u kojoj se nalazila radnica, nju su spasili vatrogasci i još nije poznato u kakvom je stanju.

Simbol Novog Sada, drvo Koprivić staro 150 godina, koje je bilo pod zaštitom države kao spomenik prirode prve kategorije, nije izdržalo oluju i srušilo se. Bilo je obaranja stabala u skoro svim delovima grada, što je prouzrokovalo velike gužve u saobraćaju.

Odvaljene su i gradske autobuske stanice, bilbordi, saobraćajni znaci. Šteta od nevremena će tek biti utvrđena.

Veliku štetu doživela je i kultna novosadska knjižara Solaris. U pitanju je popularna knjižara u prizemlju novosadskog SPENS-a.

Kako su iz ove knjižare napisali u objavi na svojoj stranici na Fejsbuku polupani su kompletni izlozi sa unutrašnje strane.

Kako su objasnili u komentarima lom je nastao od  metalna ograde koja je doletela preko ulice u oluji od pre nekoliko dana, a sinoćni haos je nastao od pritiska vetra koji je kroz tu ogromnu rupu napravio potisak na izloge iznutra i izbio ih.

Iz ove knjižare apeluju na pomoć Grada i Pokrajine kako bi sanirali štetu.

U knjižari, osim ogromne materijalne štete, nije bilo povređenih, niti ljudskih žrtava.