Strip “Scalped” kao serija


Televizijska kuća WGN America naručila je pilot epizodu za seriju “Scalped”, po istoimenom stripu izdavačke kuće DC Comics. Kreativni direktor te kuće, Geoff Johns, biće i jedan od izvršnih producenata serije

Doug Jung, koji je napisao nekoliko epizoda za seriju “Banshee”, pisaće scenario i za “Scalped”, a takođe će biti i izvršni producent. Autor stripova je Jason Aaron, a ilustrator RM Guéra. “Scalped” je moderna kriminalistička priča smeštena u svet rezervata američkih urođenika.

“Scalped” je počeo da izlazi 2007. godine, delimično inspirisan pričom o hapšenju aktiviste Leonarda Peltiera 1975. Serija će se baviti pitanjima moći, odanosti i duhovnosti među urođenicima.

Poslednje izdanje objavljeno je 2012. godine, a IGN je 60. broju stripa dao ocenu 8 od 10, nazvavši ga jednim od najzanimljivijih naslova koje je Vertigo, štampano izdanje koje je pokrenuo DC Comics, objavio u protekloj deceniji.

Ukoliko posle pilot epizode bude naručena i čitava sezona, “Scalped” će se pridružiti serijama poput “Gotham”, “Supergirl”, “Arrow”, “The Flash”, “Legends of Tomorrow”, “iZombie” i “Lucifer”, ekranizacijama izdanja DC Comics, od kojih su poslednje dve zasnovane na naslovima objavljenim u izdanju Vertigo. Pored toga, “Preacher”, još jedno TV ostvarenje bazirano na naslovu kuće Vertigo, prikazivaće se ove godine na mreži AMC.

Izvor: e-novine


PROČITAJTE I OVO:  Betmen dobija novog neprijatelja