Strip koji slavi samohrane majke


Složiće se mnogi da su, realno, za odajanje dece zaista potrebne supermoći.

Odgajanje Diona je novi strip autora Dennisa Liua koji se bavi neopevanim herojima iz klasičnih priča o superjunacima – ljudima koji su ih odgajili. Priča prati sedmogodišnjeg Diona koji uču kako da koristi svoje moći – nevidljivost. telekinezu i plazma moći. Sve su to prilično česte stvari kada su stripovi o superherojima u pitanju. Ali ovog puta Dennis je priču ispričao iz ugla žene koja podiže ovog junaka, Dionove samohrane majke, Nicole.

Ona nema nikakve nadljudske moći, osim onih koje poseduje svaka majka – sposobnost da uvek na neki magični način zna šta njen sin smera. Tvorac stripa je napravio kao mešavinu Alberta Pennywotha i Marthe Kent, koji su odgajili Betmena i Supermena.

raising-dion-comic-book-2

Osim što mora da se nosi sa svakodnevnim problemima sa kojima se susreću svi samohrani roditelji, Nicolin dodatni izazov predstavlja i odgajanje deteta koje je obdareno supermoćima, ali i misteriozni čovek koji prati svaki njihov pokret, i koji se brine da niko ne sazna za sposobnosti njenog sina i čuva Diona od mračnih sila.

raising-dion-comic-book-3

Liu je tokom stvaranja stripa razgovarao sa pravim samohranim majkama da bi što boje dočarao sve ono kroz šta Nicole, ako udovica i majka sedmogodišnjaka prolazi (naravno, uz izuzetak onog dela sa supermoćima), a bavio se i rasnim pitanjem, i pružio malo raznovrsnosti u, inače dominantno belačkom, svetu stripova. Povrh svega, nada se da će doprineti da se na pravi način veliča uloga roditelja u stvaranju pravih heroja koji svet čine boljim i bore se protiv zla, a koje svi mi volimo i poštujemo. On je u intervjuu za portal Fusion rekao: “Da ove ključne figure u stripovima nisu odgajile superheroje na pravi način, ko zna šta bi postalo od Clarka Kenta ili Bruce Wayna? Roditelji su ti koji usađuju sisteme vrednosti svojoj deci”, zaključuje autor stripa Rising Dion na kraju.

PROČITAJTE I OVO:  Izložba "Zagor iz našeg sokaka"

Pogledajte i filmovani trejler za najnoviji strip u kome se slavi samohrana majka koja se brine o svom malenom sinu, superheroju.

Izvor: savrsena.com