U četvrtak, 13. februara sa početkom u 20 časova u Galeriji Podroom (Knez Mihailova 6/-1) biće održana tribina sa temom Oranje Marka Kraljevića- storiteling u srpskoj narodnoj poeziji.

Da li je Oranje srednjevekovni stendap i da li je Marko Kraljević neiskorišćeni srpski brend na međunarodnoj sceni? Zašto je Margerit Jursenar posvetila pripovetku baš ovom srpskom junaku? Organizatori pozivaju zainteresovane da dođu i u razgovoru sa rediteljem Milutinom Petroviće zajednički dođu do odgovora. Moderator večeri će biti Goran Jevtić.

Programski ciklus čija je tema veština pripovedanja kroz analizu pet pesama iz srpske (usmene) narodne književnosti, uz moderaciju i interpretaciju Gorana Jevtića i razgovor sa stručnjacima storitelinga (teoretičari, reditelji, pisci, filosofi), pokušaće (u interakciji sa publikom) da odgovori na pitanje: Šta je to što čini dobru priču?

U saradnji sa Remont – nezavisnom umetničkom asocijacijom u okviru tribine Oranje Marka Kraljevića- storiteling u srpskoj narodnoj poeziji biće prikazan video rad Oranje Marka Kraljevića Saše Markovića Mikroba, MIXUPa i Aleksandra Vasiljevića iz 2004. godine

Comments

comments

Related Posts