Stiže nova serija Džordža Martina


Fanovi “Igre prestola” verovatno nestrpljivo očekuju povratak svoje omiljene sapunice sa zmajevima, a dok poslednja sezona ne stigne i društvene mreže pretvori u minsko polje spojlera, dobro je znati da uskoro stiže još jedna serija nastala prema delu Džordža Martina.

Reč je o adaptaciji njegove novele “Nightflyers” iz 1980, koja se pojavila i u istoimenoj zbirci kratkih priča objavljenoj 1985.

Ipak, ne očekujte zmajeve i golotinju jer je u pitanju SF priča koju autor opisuje kao “Psiho u svemiru”, piše Index.

Reč je o ambicioznom projektu Syfya čiju će distribuciju van područja SAD preuzeti Netflix, ujedno i koproducent serije, koji je time obogatio svoju već ionako bogatu ponudu. Iako o projektu slušamo već neko vreme, nedavno se pojavio i prvi trejler.

Sudeći prema reakcijama na internetu – priča deluje obećavajuće.

Serija od deset epizoda prati posadu naprednog svemirskog broda Nightflyer i njihovu misiju da istraže najudaljenije delove Sunčevog sistema u potrazi za rasom vanzemaljaca. Ali, umesto prvog kontakta, počinju da se dešavaju čudne stvari, i misija, čiji je cilj otvaranje vidika, postaje borba za preživljavanje u zatvorenom prostoru.

Međutim, priča je malo komplikovanija jer se sve dešava u budućnosti u kojoj Zemlji preti uništenje, a misteriozna vanzemaljska letelica možda krije poslednju nadu za spas čovečanstva. Na putu do cilja ljudi otkrivaju da veštačka inteligencija na njihovom brodu i kapetan kojeg nisu videli kriju verovatno još veću tajnu, ali i nezamislive užase.

Izvor: B92


PROČITAJTE I OVO:  Predavanje ”Doktor Džekil i gospodin Hajd” u Klubu 128