Sterijino pozorje: Devet predstava u konkurenciji


Na ovogodišnjem Sterijinom pozorju koje će biti održano od 26. maja do 3. juna u Novom Sadu, pozorišna publika imaće priliku da vidi devet predstava koje će biti u konkurenciji za Sterijine nagrade.

Od prošlog festivala pozorišta u Srbiji stekla su hrabrost da ne igraju na sigurno, sa težnjom da se postigne nešto valjano, reči su selektora Boška Milina.

Rukovodeći se tom tendencijom ovogodišnje 63. Sterijino pozorje otvoriće ostvarenje “Švajcarska” Petra Mihajlovića u režiji Milana Neškovića narodnog pozorišta Republike Srpske Banja Luka.

U takmičarkoj selekciji biće i predstave “Carstvo nebesko”, “Ožalošćena porodica”, “Jami Distrikt”, “Kepler 452-B”, “…I ostali”, “Hajka na Vuka” “Svedobro” i “Utopljena duša”.

“To znači da je bilo mnogo praizvedbi nepoznatih domaćih pisaca, ne debitanata, nego mladih pisaca koji su stvorili dela koja su prepoznali neke uprave pozorišta i rekle – dobro, reskiraćemo, postavićemo ovo. Neka klasika postoji, ali mi ćemo da igramo i ovo i šta nam bog da”, kažu u Pozorju.

U međunarodnoj selekciji “Krugovi” naći se predstava “Ljudi od voska” Mate Matišića, u režiji Januša Kice, zatim “Črna mati zemla” Kristijana Novaka rediteljke Dore Ružđak Podolski i komad “Zid, jezero” Dušana Jovanovića, u režiji Miloša Lolića.

Izvor: RTV


PROČITAJTE I OVO:  Promocija romana "Ogledi o ljubavi i slobodi" Zorice Kuburović