Srbija na Sajmu knjiga u Lajpcigu


Srbija će se i ove godine predstaviti na Međunarodnom sajmu knjiga u Lajpcigu čije je otvaranje zakazano za danas pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja, saopštili su iz Ministarstva.

Programski okvir predstavljanja Srbije na ovoj velikoj književnoj manifestaciji činiće obeležavanje jednog veka od kraja Prvog svetskog rata, 125 godina od rođenja Miloša Crnjanskog, modernistička reinterpretacija srpske tradicije, savremeno učitavanje nasleđa i novi horizonti digitalizacije kulturnog nasleđa.

Tokom trajanja sajma, biće obeleženo i 10 godina rada književne mreže “Traduki”, čiji je član i Srbija, dok će u programu pod nazivom “Još nešto da se otkrije: iz života evropskih manjina” učestvovati dva autora iz Srbije: Enes Halilović i Oto Horvat.

Na nacionalnom štandu će biti izložene značajne monografske i periodične publikacije, kao i izbor reprezentativnih ostvarenja savremenih srpskih pisaca.

Organizator programa je Univerzitetska biblioteka “Svetozar Marković”, a tehnički realizator nastupa je Privredna komora Srbije – Udruženje kreativne industrije.

Izvor: RTV


PROČITAJTE I OVO:  Promocija tri romana o Bapi Radovana Vlahovića