Spuštena zavesa na 46. Dane komedije


Uručenjem nagrada i čitanjem poruke povodom Međunarodnog dana pozorišta, kojoj je ove godine autor poznata francuska glumica Izabel Iper, u Jagodini je spuštena zavesa na 46. Pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije “Dani komedije”, koji su trajali od 20. marta.

Festival je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i Skupštine grada Jagodine. Na svečanosti je sinoć doajenu srpskog glumišta, pozorišnom, filmskom i televizijskom glumcu Vlastimiru Velisavljeviću uručena nagrada “Zlatni ćuran” za životno delo, najveća nagrada festivala.

Stručni žiri festivala najboljom predstavom je proglasio “Hipnoza jedne ljubavi” Dušana Kovačevica koji je i režirao, u izvođneju “Zvezdara teatra”, a tu predstavu i najsmešnijom, svojim glasanjem ocenila i publika.

Žiri je radio u sastavu: teatrolog dr Miroslav Radonjić, predsednik, glumica Danica Maksimović i vajar Marija Vulić. “Hipnoza jedne ljubavi” je dobila nagrade stručnog žirija “Mija Aleksić” i publike “Miodarg Petrović Čkalja” i statuetu “Jovanče Micić” a Kovačević nagradu za najbolji savremeni domaći komediografski tekst izveden na festivalu.

Selektor ovogodišnjeg festivala bila je tetarolog i pozorisni kriticar dnevnog lista “Politike” Ana Tasić. Posle uručenja nagrada, u čast nagrađenih, Gradsko pozorište “Jazavac” iz Banja Luke odigralo je predstavu “Celo telo tu me boli”, autor i rezija Nikola Pejaković.

Izvor: B92


PROČITAJTE I OVO:  Saopštenje Srpskog PEN centra povodom odluke uprave BDP da kritičarku Marinu Milivojević Mađarev isključi s liste protokola ovog teatra