Snima se dokumentarac o 150 godina Narodnog pozorišta u Beogradu


Dokumentarno-igrani serijal povodom jubileja 150 godina postojanja snima se u produkciji kulturno-umetničkog programa RTS-a.

Kroz sudbine zanimljivih ličnosti iz bogate istorije tog kulturnog zdanja moći će da se čuju interesantne priče o glumcima, piscima, operskim pevačima, baletskim igračima, upravnicima, rediteljima, publici…

Naziv ovog TV projekta je “Narodno pozorište u 10 činova”, a snima se pod rediteljskom palicom Miška Milojevića.

“Nebojša Bradic kao autor ideje serije, scenaristkinja Tamara Baračkov i ja prevashodno smo hteli da ovo ne bude standardno istoriografska priča, budući da su takve emisije već rađene povodom raznih drugih jubileja. Zato ćemo o Narodnom pozorištu, tim značajnim godinama i svemu što se dešavalo u toj kući govoriti na potpuno drugačiji način. Serijal ima 10 epizoda i svaka od njih je jedna priča istrgnuta iz istorije ovog kulturnog zdanja, koja je zapravo i neka vrsta našeg komentara na ono što se dešavalo u tih 150 godina. U ulozi naratora je Nebojša Dugalić, koji je kao glumac idealan izbor jer može da izbalansira tu naratorsku komponentu i sve što se dešava sa njim i oko njega u ovoj priči. On se susreće sa likovima iz prošlosti i kroz taj dijalog nam predstavlja sliku o Narodnom pozorištu. Sve epizode se stilski i žanrovski razlikuju, trudimo se da dobijemo filmsku raznolikost”, najavio je za Novosti reditelj Miško Milojević.

Izvor: Nedeljnik


PROČITAJTE I OVO:  "Dobrodošli u Srbiju" - 350. izvođenje