Naša čitalačka publika uskoro će moći da uživa u serijalu knjiga Tuđinka, kojim je Dajana Gabaldon stekla svetsku slavu. Knjige će se pojaviti u izdanju Nove knjige plus iz Beograda.

Knjige Dajane Gabaldon je teško žanrovski klasifikovati jer sadrže elemente ljubavnih, istorijskih, a kroz formu putovanja kroz vrijeme i naučno fantastičnih romana.

Prva knjiga iz serijala Tuđinka (Outlander) kojom se Dajana Gabaldon proslavila 1991 godine govori o Kler Rendal, bivšoj ratnoj bolničarki, koja se 1945 godine vraća kući i sa mužem kreće na drugi medeni mesec – a onda je prošla kroz uspravne kamene ploče u jednom od prastarih kamenih krugova koji su razbacani svuda po Britanskim ostrvima. Neočekivano, ona je Tuđinka – u Škotskoj koju razdiru ratovi između klanova godine gospodnje 1743.
Vraćena kroz istoriju silama koje ne razume, Kler uleće u intrige i opasnosti koje joj ugrožavaju život, ali i slamaju srce. Ona upoznaje galantnog mladog škotskog ratnika i postaje rastrzana između dva veoma različita čoveka u dva nezamislivo drugačija života.

Dajana Gabaldon je diplomirani zoolog, magistar biologije mora i doktor ekologije. Mnoge godine je provela kao univerzitetski profesor pre nego što se okrenula pisanju. Njene knjige su prodate u preko25 miliona primeraka širom sveta. Naša čitalačka publika Dajanu Gabaldon osim u serijalu knjiga koje za njih prprema izdavačka kuća Nova knjiga plus, imaće priliku da upozna i kroz televizijsku adaptaciju njenih knjiga. Serijal koji je u svijetu pogledalo 2.6 miliona gledalaca, i to sa rastom od 69% od 1 do 9 epizode.

Comments

comments

Related Posts