Saznajte šta se desilo sa Zonom Zamfirovom na promociji knjige “Dukat i divlji pelin”


Promocija knjige „Dukat i divlji pelin“ Dušice Milanović Marike biće održana u četvrtak, 3. marta u Delfi Caféu u SKC-u u 18 sati.

Stevan Sremac je svoj čuveni roman okončao svadbom lepe i ponosite Zone Zamfirove i Maneta kujundžije. Ali šta je bilo posle? Ovako strastvena i beskompromisna veza uvek nameće nova iskušenja, za šta je potrebno i nešto više od ljubavi. Dušica Milanović Marika prihvatila se izazova da napiše nastavak ove nezaboravne ljubavne priče.

O knjizi će govoriti novinar Novo Tomić, urednik Nenad Župac i autorka. Odlomke iz knjige čitaće glumci pozorišta Dadov.

„Dukat i divlji pelin“ odvija se u ambijentu starog Niša, u lavirintu uskih ulica, kamenih ograda i orijentalnih lukova, gde opet srećemo poznate likove. Iz novih doživljaja glavnih junaka i neočekivanih situacija, izvire tipičan južnjački humor zaodenut jezičkim koloritom i prožet sentimentalnošću.

Posle velike svadbe o kojoj je čaršija dugo brujala, Zona i Mane počinju da žive u kući koju im je darovao Zamfir. Vreme prolazi, a nad srećnim mladim brakom se nadvijaju senke jer Zona „niti šta ljulja, nit pod srcem nosi“. Po niškoj čaršiji sve više se priča o problemima mladog para, ali i o Manetovom „pravom licu“: terevenkama, meraku i kafanama. Lepa Zona naći će se pred dilemom: da li je voleti nekog dovoljno da bi se živelo zajedno?


PROČITAJTE I OVO:  Premijera filma „Strah od leptira“